Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis
 • Ratio

Nijlcruise Egypte Classic

 • Egypte / Luxor (regio) / Luxor (stad)
 • Unieke ervaring
 • 5-sterren cruiseschip
 • Altijd voor een zeer scherpe prijs
 • Tip: facultatieve excursies mogelijk
 • 8-daagse cruise o.b.v. Volpension
Aanbieding geldig van 19 januari t/m 1 februari

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

za 22 Janzo 23 Janza 29 Janzo 30 Jan
8 dagen499489474454

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Nederland/België - Hurghada v.v. per Corendon Dutch Airlines of gelijkwaardig 
 • Alle transfers
 • 8-daagse cruise per MS Magic (of gelijkwaardig) met verblijf in een huttype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. volpension, inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Nederlands- of Engelssprekende reisleiding ter plaatse

Exclusief:

 • Voor uw vliegreis is ruimbagage niet inbegrepen. Klik hier voor meer informatie.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Visum- en handelingskosten (à ca. € 27,50 p.p., te voldoen bij aankomst)
 • Fooien (€ 30 p.p., verplicht ter plaatse te voldoen) 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten per boeking

Optioneel bij te boeken:

 • Excursiepakket inclusief service- en entreegelden en lokale gidsen à  € 179 p.p (optioneel, ter plaatse bij aankomst te betalen). Kinderen betalen ca. € 115 p.p. 
 • Abu Simbel excursie (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse) ca. €95,- p.p per bus.
 • Sound & light show ca. €35,- per persoon (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse).

Goed om te weten:

 • Op de boot zijn er reguliere Europese stopcontacten aanwezig.
 • Op de boot kun je betalen met cash (ook in verschillende buitenlandse valuta’s), visa en master card (American Express, Diners Club en Sparkasse passen worden niet geaccepteerd).
  Let op: wanneer je wil betalen met Egyptische Ponden dan dien je volgens de Egyptische wet een bewijs van een geld wisselkantoor of een geld automaat laten zien.
 • Tegen betaling kun je gebruikmaken van wifi. Ook kunt je op de boot gewoon gebruikmaken van je mobiele telefoon, let wel op de extra kosten van je provider.
 • Wanneer je geen excursie boekt is er de mogelijkheid om de omgeving op eigen gelegenheid te ontdekken, let wel op de tijd wanneer je weer terug bij de boot moet zijn.
 • Tijdens de 4 à 5 uur durende transfer van Hurghada naar Luxor wordt er een tussenstop gehouden.

Extra informatie:

 • Vluchtdetails: nog niet bekend.
 • Let op: deze reis is niet geschikt voor mindervaliden.
 • Over de Nijlcruise: graag informeren wij u over de Nijl Cruise zodat u voorbereid op reis gaat. De Nijl is een druk bevaren rivier en kan tijdens het hoogseizoen soms meer dan 200 navigerende boten in zijn wateren hebben. De navigatie tussen Luxor en Aswan, de drukste steden langs de Nijl, loopt niet altijd even gemakkelijk. Aan de sluizen kunnen soms lange wachttijden optreden. De jaarlijkse sluiting van de sluis van Esna is voorzien van 1 tot 30 juni (onder voorbehoud van wijziging van de Egyptische autoriteiten) en de aanlegplaatsen vlakbij de te bezoeken plaatsen liggen vaak overvol. Hierdoor kan de route wijzigen of kan de rederij besluiten een aantal excursies per bus uit te voeren. Overigens blijft uw programma zoals gepland alleen kan de volgorde afwijken. Vanwege de drukte kan het dus ook voorkomen dat uw boot langs de kade moet afmeren tegen andere nijlcruise boten. De enige manier om op de kade te komen is dus via de andere. In principe ligt uw boot bij vertrek afgemeerd in Luxor. Uitzonderlijk kan het voorkomen dat gezien de drukte de boot ergens anders moet aanmeren, u zult dan via een bustransfer naar de alternatieve aanlegplaats worden gebracht. Mocht uw route door de drukte wat langer duren kunt u uiteraard op het zonnedek genieten van deze drukte, wat zeker interessant en soms komisch zal zijn, of u laat de drukte aan u voorbijgaan terwijl u een baantje zwemt of geniet van de Egyptische zon. 
 • Vaarprogramma: vaarprogramma en genoemde vertrek- en aankomsttijden onder voorbehoud van wijzigingen. Wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren of (in incidentele gevallen) gebruik te maken van een ander schip. In sommige gevallen moet er bij Esna ingescheept worden i.v.m. onderhoud aan de sluizen. De inhoud van het programma zal ongewijzigd blijven.
 • Excursies: in de diverse havens kunt u zelf op verkenning gaan, maar u kunt aan boord ook verschillende excursies bijboeken. Deze excursies worden door plaatselijke onafhankelijke touroperators uitgevoerd en de begeleiding is niet (altijd) Nederlandssprekend. Deze facultatieve excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Stip Reizen. De prijzen van de excursies zijn indicatief. Het kan voorkomen dat de prijzen worden aangepast n.a.v. de actuele economische omstandigheden (zoals. b.v. verhoging van de lokale btw). Uw reisleiding zal u over de actuele prijzen informeren.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Makro Reizen

Nijlcruise Egypte Classic *****

Ontdek tijdens deze Nijlcruise de schoonheid van Egypte! Dé ideale manier om kennis te maken met alle hoogtepunten, waaronder de imposante Medinet Habu tempel in Edfu, de stad Luxor en de mystieke Vallei der Koningen. Ga met ons mee op deze 8-daagse Nijlcruise per 5-sterren cruiseschip!  

In de haven van Luxor scheept u in op het luxe en comfortabele cruiseschip MS Magic (of gelijkwaardig) en kan uw Nijlcruise echt gaan beginnen. Wij raden u aan om het optionele excursiepakket ter plaatse bij te boeken zodat u onderstaande hoogtepunten niet mist.

Allereerst brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Tempel van Luxor, één van de belangrijkste tempels in Egypte! We vervolgen onze route, waarbij u ondertussen geniet van het prachtige uitzicht op de oevers van de Nijl. In Edfu staat de imposante Medinet Habu Tempel op het programma, waar u onder meer de prachtig bewaard gebleven tempel van Ramses III kunt bewonderen, en in Aswan bezoeken we de grootste en meest indrukwekkende stuwdammen ter wereld. Alvorens we terugkeren naar het beginpunt van onze cruise maken we nog een stop in Kom Ombo, bekend van de dubbeltempel. Eenmaal terug in Luxor doen we de Vallei der Koningen aan met het wereldberoemde graf van Farao Toetanchamon.

Accommodatie aan boord

Het verblijf op een boot is een andere ervaring dan in een hotel op het vasteland De hutten aan boord van een cruiseschip zijn verzorgd en comfortabel ingericht maar de ruimte is beperkt. Een driepersoonshut is een tweepersoonshut met een extra opklapbed waardoor de ruimte wat beperkter is. Ongeacht de ligging van uw hut zult u altijd een lichte ruis horen van de generatoren en de motoren die ook bij stilstand moeten blijven draaien om u van elektriciteit te voorzien. Daarnaast voelt u een lichte trilling bij het varen.

Eten en drinken aan boord

Gedurende uw verblijf aan boord geniet u van de volpension-formule (ontbijt, lunch en diner). Drankjes zijn voor eigen rekening. Ondanks de variatie en rijkdom van uw buffet raden wij u aan beperkt of geen rauwkost te eten en water uit flessen te drinken. Het kraanwater is niet drinkbaar.Wij adviseren u goed voorbereid op reis te gaan en ondermeer een diarree-remmer mee te nemen.

Belangrijke informatie Nijlcruise Egypte

De Nijl is een drukke rivier waar tijdens het hoogseizoen soms wel meer dan 200 navigerende boten varen. De navigatie tussen Luxor en Aswan, de drukste steden langs de Nijl, loopt niet altijd even gemakkelijk. Aan de sluizen kunnen soms lange wachttijden ontstaan. De jaarlijkse sluiting van de sluis van Esna van 1 tot 30 juni (onder voorbehoud van wijziging door de Egyptische autoriteiten) en de aanlegplaatsen vlak bij de te bezoeken plaatsen liggen vaak overvol. Hierdoor kan de route tijdens uw Nijlcruise Egypte wijzigen of de rederij besluiten een aantal excursies per bus uit te voeren. Overigens blijft uw programma zoals gepland, alleen kan de volgorde afwijken. Vanwege de drukte kan het voorkomen dat uw boot tegen andere Nijlcruise boten langs de kade moet afmeren. De enige manier om dan op de kade te komen is via de andere boten. In principe ligt uw boot bij vertrek afgemeerd in Luxor. Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat, gezien de drukte, de boot ergens anders moet aanmeren. In dat geval zorgen wij voor een bustransfer naar de alternatieve aanlegplaats.

Uw Cruiseprogramma

Dag 1: Amsterdam - Luxor/Hurghada
Dag 2: Luxor - Edfu
Dag 3: Edfu - Aswan
Dag 4: Aswan - Philae tempel – Lord Kitschner eiland
Dag 5: Kom Ombo
Dag 6: Kom ombo - Luxor
Dag 7: Luxor
Dag 8: Luxor - Amsterdam

1e dag, Amsterdam - Luxor:

U vliegt vanaf Amsterdam naar Luxor of Hurghada, waarna u de reisleiding ontmoet die u gelijk meeneemt naar de kades van Luxor (het grootste openluchtmuseum ter wereld). Na een bezoek aan deze fascinerende bezienswaardigheid, volgt de transfer naar de haven van Luxor. Vervolgens scheept u in op het 5-sterren schip MS Magic(of gelijkwaardig). De komende dagen kunt u zelf in de bovenstaande havens op pad gaan, maar wij adviseren u het uitgebreide excursieprogramma bij te boeken, zodat u alle hoogtepunten ziet. Indien u het optionele excursiepakket heeft geboekt, is onderstaande beschrijving uw dagprogramma tijdens de Nijlcruise door Egypte.

2e dag, Luxor - Edfu:

Vandaag bezoekt u één van de belangrijkste tempels in Egypte: de Tempel van Luxor. Deze indrukwekkende tempel ligt middenin de stad en is één van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. Via de imponerende, lange rij met sfinxen, loopt u het complex binnen. Voordat u echter binnentreedt, passeert u eerste de enorme kolossen van Ramses II, die eeuwig de wacht houden. Ook de voor de Egyptische oudheid typerende hiërogliefen, rijen met zuilen en een prachtige hoge obelisk treft u hier aan. De eerder genoemde laan met sfinxen waar u doorheen zult lopen, verbond eeuwen geleden de Tempel van Luxor met de Tempel van Karnak. Een bezoek aan dit imposante bouwwerk mag tijdens uw cruisevakantie door Egypte niet ontbreken. Dit grootste tempelcomplex bevindt zich op zo’n 2 kilometer van Luxor en is naar verluidt tevens het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Vol nieuwe indrukken stapt u aan boord van het cruiseschip, welke koers zet naar de volgende bestemming van uw Nijlcruise: Edfu. Geniet onderweg van het uitzicht op de oevers van de wereldberoemde Nijl, de rivier die al duizenden jaren lang als levensader dient voor de Egyptenaren.

3e dag, Edfu - Aswan:

Na het ontbijt brengt vaar het schip verder naar de stad Kom Ombo. In de middag bezoekt u hier de gelijknamige en bijzondere tempel. De Kom Ombo tempel is een dubbele tempel, in de lengte bestaande uit twee delen, gewijd aan de krokodillengod Sobek en de valkengod Haroëris. Vergeet tijdens uw bezoek aan de tempel niet omhoog te kijken en bewonder de prachtige lotuszuilen die de Kom Ombo rijk is! Na ons bezoek keren we terug naar de boot voor een heerlijke lunch en varen we door naar het mooie Aswan.

4e dag, Aswan - Philae tempel – Lord Kitschner eiland:

Vandaag staat Aswan op het programma. U brengt hier een bezoek aan de lage Aswandam uit 1902 en de hoge Aswandam aan het enorme Nassermeer, welke behoort tot de grootste en meest indrukwekkende stuwdammen ter wereld. Om de jaarlijkse overstromingen van de Nijl beheersbaar te maken, werd deze gigantische dam gebouwd. Vervolgens gaat u met een kleine boot naar het prachtige tempeleiland Philae, dat onder water kwam te staan door de bouw van de Aswandam. Midden op het eiland prijkt de schitterende Isistempel, waarin een mix van Egyptische en Grieks-Romeinse cultuur is te zien. Maar er is meer. Na het tempeleiland stapt u in een traditionele Egyptische zeilboot, beter bekend als Felouka. U vaart hiermee niet alleen over de Nijl, maar brengt ook een bezoek aan Lord Kitschner eiland, welke bekend staat om zijn schitterende botanische tuinen.

5e dag, Kom Ombo:

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Wilt u alles uit uw Nijlcruise door Egypte halen? Boek dan vooral de optioneel bij te boeken excursie naar Abu Simbel (ter plaatse te boeken en te betalen). Dit archeologische complex prijkt op de westelijke oever van het Nassermeer en is opgenomen op UNESCO’S Werelderfgoedlijst. De uit een bergwand gehouwen tempel wordt gesierd door de imponerende beelden van farao Ramses II en een kleiner beeld van de zonnegod Ra. Geniet vervolgens van de panoramische vergezichten terwijl het cruiseschip koers zet naar de stad Edfu.

6e dag, Kom Ombo - Luxor:

Geniet na van alle indrukken en de prachtige omgeving terwijl het cruiseschip naar de haven vaart waar uw Nijlcruise door Egypte begon: Luxor. Aankomst in de loop van de dag.

7e dag, Luxor:

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de westzijde van de Nijl om een bezoek te brengen aan de mystieke Vallei der Koningen. De wereldberoemde vallei behoort samen met de Piramiden van Gizeh tot de bekendste en meest bezochte archeologische plaatsen in Egypte. Omringd door rotswanden en heuvels rond de voormalige hoofdstad Thebe, het huidige Luxor, ligt dit uitgestrekte gebied waar meer dan 60 koningsgraven liggen verborgen. De Arabieren noemde het dal dus terecht de ‘poorten der koningen’. Het bekendste graf dat hier is gevonden, is ongetwijfeld dat van Farao Toetanchamon. Behalve graven zijn hier ook verscheidene tempels te bewonderen, waaronder de Tempel van Hatseptut: de enige betekenisvolle vrouwelijke farao uit de Egyptische oudheid. Tevens bevinden zich in de directe omgeving van de Vallei der Koningen de 20 meter hoge kolossen van Memnon. Indien u ’s avonds nog energie over heeft, kunt u deelnemen aan de facultatieve excursie waarmee u een Sound & Lightshow in de Tempel van Luxor aanschouwt. Tijdens deze indrukwekkende show, die ongeveer anderhalf uur duurt, wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. En dat in één van de grootste openluchtmusea ter wereld! Een show die u dus niet mag missen… 

8e dag, Luxor/Hurghada - Amsterdam:

Na een week vol hoogtepunten is uw prachtige Nijlcruise door Egypte ten einde gekomen. Na ontscheping brengt de transfer u naar de luchthaven in Luxor of Hurghada, vanwaar u terugvliegt naar Schiphol.

Luxor (stad)

Ben je een cultuurliefhebber? Dan is de Egyptische stad Luxor de ideale bestemming voor jou. Maak kennis met het rijke Egyptische verleden en bewonder de vele oudheidkundige kunstschatten. Treed in de voetsporen van beroemde archeologen en herontdek het graf van Toetanchamon of een van de andere koningsgraven in het Dal der Koningen. Ook een bezoek aan de beroemde mystieke tempels van Luxor en Karnak en de imponerende kolossen van Memnon mag niet op jouw to-do-lijstje ontbreken tijdens jouw vakantie Luxor. En naast al deze culturele hoogtepunten is het natuurlijk ook leuk slenteren in de traditionele bazaars en over de kleurrijke markten. Heerlijk zo’n stad die je voortdurend in de ban houdt.

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Nijlcruise Egypte Classic
Egypte - Luxor (stad)
Reisduur:
EGHUNIV
Een ogenblik geduld aub…