Mijn reis

Maatregelen op de bestemming

Maatregelen op de bestemming

Op deze pagina lees je welke maatregelen er gelden voor vertrek naar jouw favoriete vakantiebestemming en vind je meer informatie over de maatregelen ter plaatse. Voor de geldende maatregelen bij het terugreizen naar Nederland (via een Nederlandse, Belgische of Duitse luchthaven) klik hier.

De maatregelen en richtlijnen zijn gebaseerd op de adviezen van EASA en het RIVM en samengevoegd in het protocol Verantwoord Reizen. Naar aanleiding van de actuele situatie, passen wij deze pagina geregeld aan. Wij vragen je daarom om minimaal één dag voor je vertrek deze pagina te raadplegen op eventuele aanpassingen. Zorg er te allen tijde voor dat je genoeg (niet-medische) mondkapjes mee op reis neemt, houd hierbij ook rekening met uitstapjes ter plaatse en de terugvlucht.

Let op: De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen - in het bijzonder inzake COVID-19 - en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.

Binnen alle Stip Reizen vakantie bestemmingen worden de volgende algemene maatregelen gehanteerd:

  • Was vaak je handen
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand, op sommige bestemmingen is dit 2 meter
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Schud geen handen
  • Het gebruik van een mondkapje is bij veel onderdelen van jouw vakantie verplicht. Zorg dat je er voldoende meeneemt.
  • Ga niet op reis als je klachten hebt en wanneer er klachten zich voordoen tijdens je vakantie, neem dan direct contact op met de Stip Reizen / Corendon reisleiding.

Hotels & facilteiten

Wij zorgen dat jij een onvergetelijke vakantie hebt, maar het kan voorkomen dat tijdens je verblijf niet alle faciliteiten van het hotel geopend zijn. Natuurlijk zijn er in alle accommodaties de voorgeschreven hygiënemaatregelen genomen. Hierdoor kan het zo zijn dat je in sommige hotels verplicht in de publieke ruimtes en/of tijdens verplaatsing een mondkapje moet dragen. Alle accommodaties op onze bestemmingen werken nauw samen met de medische specialisten op je vakantiebestemming voor het geval dat jij of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is. Mocht je tijdens je vakantie toch COVID-19 symptomen hebben, neem dan direct contact op met de reisleiding van Stip Reizen bij een zonvakantie, of met onze noodtelefoon op +31 6 1807 0698 wanneer je aan een cruise, F1 reis, autoreis of rondreis deelneemt.

Cruises & Formule 1 reizen

Voor cruises gelden er naast de vereisten om naar een bestemming af te reizen ook aparte inschepingsvereisten. Voor alle informatie omtrent de inschepingsvereisten verwijzen wij je door naar de Extra informatie bij de reis op de website.
Voor evenementen als Formule 1 reizen kunnen de vereisten om toegang tot het circuit te krijgen ook afwijken. Zie voor alle informatie de extra informatie bij de reis op de website.

Actuele, officiële reisinformatie van de Nederlandse overheid

Selecteer hieronder jouw vakantiebestemming en lees aan welke eisen je moet voldoen voor vertrek naar deze bestemming en welke lokale maatregelen van toepassing zijn:

Een ogenblik geduld aub…